tud0r Posted March 31, 2024 Posted March 31, 2024 Va salut, Nu stiu daca sunt pe aici oameni din comunitatea de SA:MP si daca sunt, nici nu stiu daca ma stie cineva (eram mic si prost pe vremea aia). Pe langa Tud0r., am mai avut si nickname-ul Kingsley. SA:MP-ul a fost o chestie pe care am descoperit-o pe la 11 ani, pe la 13 ani am descoperit si partea de scripting, si intr-un fel sau altul m-a adus pe drumul pe care ma aflu astazi: o cariera la inceput de drum in IT, trecut la doar 20 de ani (in curand 21) prin doua corporatii, cu cateva proiecte esuate pe zona de software si cu niste timp liber. Lasand prezentarile la o parte, de cateva zile am descoperit ca aparent comunitatea de RAGE:MP a crescut foarte mult la noi (pe vremea cand ma jucam eu SA:MP erau cateva tentative de proiecte, nu mi-as fi imaginat ca B-Zone de exemplu sa isi faca vreodata server de RAGE) si sa va spun sincer, m-a luat nostalgia. Am dat un ochi pe documentatie, am vazut ca tehnologiile folosite sunt cele cu care lucrez si eu la munca (node.js / .net) si sunt dornic sa dau o mana de ajutor. Ca idee, timpul meu e destul de strans, avand si job si facultate (pot aloca undeva la 8-10 ore saptamanal), plus 0 experienta in ceea ce inseamna RAGE:MP (imi este destul de greu sa cunosc ce permite framework-ul de RAGE si ce feature-uri isi doresc jucatorii de RAGE). Deci nu am rabdarea sa pierd timp aiurea. Asa ca cerintele de la posibilii parteneri ar fi urmatoarele: Sa aiba un plan serios si bine pus la punct. Echipa sa aiba inca un developer, nu neaparat top of the notch, dar care sa aiba habar de programare in general (aici ne mai putem balansa, eu sa vin cu experienta de limbaj, el cu cea de framework). Reprezinta un bonus: Un proiect deja lansat, cu siguranta sa contribui la un model validat si folosit de lume, m-ar motiva mai mult sa ma dedic. Stiu ca am cerinte cam mari, insa cunosc de ce sunt capabil daca sunt motivat. Cat despre partea financiara, nu am pretentii pentru inceput, daca imi asigurati bani de doua beri pe saptamana in Centrul Vechi we'll be fine Vreau doar sa lucrez la ceva misto in weekend-uri. So, astea fiind spuse, astept atat reclamatii/salutari (de la cei ce ma cunosc)/urari de rau sau bine/ etc. :-)
Armyw0w Posted April 18, 2024 Posted April 18, 2024 (edited) Îmi sună foarte cunoscut numele tău, de pe gta-mp.ro? Anyway, uneori și eu mâ gândesc cum ar fii să ai server-ul de RAGE ca un facade conectat prin un broker de mesaje precum Kafka și să ai microserviciile scalate orizontal pe cloud. Tot de dragul vremurilor bune aș face și eu, dar la final nu poți monetiza chiar așa legal chestia asta și nici nu mi-ar aduce contribuții financiare așa mari încât să merite efortul. E de apreciat totuși că vrei să aduci standardul de programare practicat în corporații în RAGE:MP, dar ia în considerare că majoritatea de aici n-au experiența ta. Probabil vrei să te comporți ca un team lead care verifică pull request-urile și identifică locuri unde se poate refactoriza/optimiza/face mai bine. Spune-i tu unui 'scripter' să-ți refactorizeze x sistem folosind design pattern-ul strategy, se pierde. Ceva open-source sună mai bine, doar că trebuie să convingi programatori buni să se implice și să faci o metodologie AGILE încât să fie ușor oricui să facă un task. EDIT: Un minus este că nu ai partea de e2e testing, maxim poți unit tests sau int testing în funcție de arhitectura pe care o alegi. Sincer, poate dacă GTA 6 scoate un devtool pentru dezvoltarea unui server, cu documentație și cu dreptul de a dezvolta și a monetiza un server, poate merită, dar așa nu. Edited April 18, 2024 by Armyw0w
Fanebmb Posted Sunday at 02:24 PM Posted Sunday at 02:24 PM Cred ca te stiu de pe RSS,ai jucat si acolo ? Si eu sunt veteran SAMP
Recommended Posts