Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salut, foarte buna initiativa dar nu uita ca este doar un mod, nu trebuie sa te duci la o extrema incat sa incluzi TypeScript. In momentul asta vrei sa atragi cat mai multi oameni care sa contribuie si TypeScript poate fi un impediment din 2 motive: a) foarte putini il cunosc, dar chiar daca doresc sa-l invete, majoritatea librariilor din comunitate nu au type definitions si ajungi sa ai doar un fel de Babel care te ajuta sa compilezi pt toate browserele si b) o sa modifici foarte mult gamemode-ul, iar daca schimbi prea multe type-uri, o sa tipe IDE-ul cu type errors peste tot. Plus ca la sfarsitul zilei type-urile sunt de fapt teste. Daca iti testezi codul de JavaScript cu Mocha si annotezi functiile cum trebuie cu JSDoc, chiar nu ai nevoie de TypeScript, obtii unit functionality cat si documentatie in acelasi timp. Ca un sfat, incearca sa folosesti JS cu React (Hooks in special), Webpack si Mongo ca baza de date. Iar la partea de design patterns daca folosesti Hooks cu functional components atunci nu prea ai multe pattern-uri, te bazezi pe compozabilitatea functiilor, dar poti oricand sa te intorci la OOP folosind class-based components si sa implementezi ce pattern doresti dar parerea mea este sa nu-ti bati capul cu asta prea mult, mai bine asigura-te ca ai un mediu de deploy si debug bun, containerizat (cu un Dockerfile) ca restul sa-ti ia codul si sa fie plug-&-play sa nu stea sa-si bata capul cu zeci de dependencies. Thumbs up!

• Like 1
Posted

Salut!

Pe partea de de TypeScript o sa ma gandesc, momentan am de terminat niste proiecte pentru facultate. Deci in urmatoarele 2 saptamani probabil o sa lucrez foarte putin.

Pe partea de GUI o sa mai dureze, de aia nu am specificat inca nimic de ea. Momentan vreau sa fac o fundatie stabila a serverului, mai mult partea de back-end, iar dupa o sa ma preocup de partea de front-end.

Personal, nu am experienta in React. Am mai mult experienta in Angular si mi se pare mai potrivit o aplicatie Angular, dar mai este pana atunci, nu este nimic batut in cuie.

Multumesc mult de timpul oferit pentru a ma ajuta, apreciez si o sa iau in considerare fiecare sfat. O zi frumoasa!

Posted
4 hours ago, Armyw0w said:

Salut!

Pe partea de de TypeScript o sa ma gandesc, momentan am de terminat niste proiecte pentru facultate. Deci in urmatoarele 2 saptamani probabil o sa lucrez foarte putin.

Pe partea de GUI o sa mai dureze, de aia nu am specificat inca nimic de ea. Momentan vreau sa fac o fundatie stabila a serverului, mai mult partea de back-end, iar dupa o sa ma preocup de partea de front-end.

Personal, nu am experienta in React. Am mai mult experienta in Angular si mi se pare mai potrivit o aplicatie Angular, dar mai este pana atunci, nu este nimic batut in cuie.

Multumesc mult de timpul oferit pentru a ma ajuta, apreciez si o sa iau in considerare fiecare sfat. O zi frumoasa!

Mai "potrivit" este relativ. Problema cu Angular este ca-i un framework intreg, pe cand React este doar o librarie pentru View din M(V)C. In RageMP va trebui sa faci package-uri separate pentru fiecare sistem, asta insemana sa faci un bundle pentru fiecare, inventar, sistem de vehicule, etc. Bundle-ul de Angular are in jur de 800kb pe cand cel de React este undeva la 100kb. Plus ca partea de Model din (M)VC e deja oferita de Rage, datele le poti tine in elementele server-side si client-side, pana si Controller-ul il ai, acesta fiind event-based, practic triggeruiesti si asculti eventuri sau poti sa folosesti remote procedure calls (https://github.com/micaww/rage-rpc). De aceea mi se pare React mai potrivit pentru Rage.

Posted
1 hour ago, Atlas said:

Mai "potrivit" este relativ. Problema cu Angular este ca-i un framework intreg, pe cand React este doar o librarie pentru View din M(V)C. In RageMP va trebui sa faci package-uri separate pentru fiecare sistem, asta insemana sa faci un bundle pentru fiecare, inventar, sistem de vehicule, etc. Bundle-ul de Angular are in jur de 800kb pe cand cel de React este undeva la 100kb. Plus ca partea de Model din (M)VC e deja oferita de Rage, datele le poti tine in elementele server-side si client-side, pana si Controller-ul il ai, acesta fiind event-based, practic triggeruiesti si asculti eventuri sau poti sa folosesti remote procedure calls (https://github.com/micaww/rage-rpc). De aceea mi se pare React mai potrivit pentru Rage.

Bundle-ul de la Angular n-are chiar 800kb, pe un website cu vers 8, angular-ul are 270kb si rxjs-ul 31kb. Daca rage.mp-ul compreseaza datele, se mai scade.

Ai dreptate ca Angular-ul este 'costistior', insa eu m-am gandit in a face o singura aplicatie in Angular care sa contina absolut toate elementele grafice.

Dar pana acolo mai este de mers, pana atunci probabil o sa intru in react sa vad despre ce este vorba si o sa ma hotarasc.

Thank you again!

• Like 1